I senaste nummret av Holone, en tidskrift om hjärnforskningen, kunde man läsa: “Kroppen talar, vi tittar, känslor smittar. I våra öppna kontorslandskap är det inte bara virus som smitta. Även känslor kan gå som en omedveten löpeld genom rummet, ibland är vi medvetna om det – men oftast inte. Något att betänka och en möjlighet – glädjespridaren fungerar kanske precis som vattenspridaren – den ger tillväxt”. Berättar Beatrice de Gelder till Holone.

Läs gärna mer om Beatrice de Gelder och kan vi “se” med våra känslor?

Och visst stämmer det, vi påverkas av varandra och vi smitta både positiva som negativa känslor. Var därför noga med vilka du umgås med. Umgås med människor som gör dig glad och som inspirerar, och var mer restriktiv med de som dränerar dig.

Fast det är ju inte alltid vi kan välja, då gäller det att vara medveten om att känslor smittar, så du förstår varför du helt plötsligt upplever en annan känsla än vad du gjorde tidigare. Jag kommer ihåg en situation jag upplevde för många år sedan inom vården. Jag skulle åka ut till en vårdtagare tillsammans med en kollega, och när min kollega klev in i bilen, fullständigt bombarderade hon mig med hur eländigt och jobbigt allt var. Jag tänkte, hur ska jag förhålla mig till detta? Egentligen hade jag bara lust att kliva ur bilen. Efter att hon hade hävt ur sig sin galla, frågade jag henne: – Vad vill du egentligen göra/jobba med? Vad tycker du är kul? Hur skulle du vilja leva ditt liv?

Detta var så förlösande, och det slutade med att hon gav mig en kram. Hon sa att hon skulle fundera på att söka nytt jobb någon annanstans. När vi inte är på rätt ställe, när vi inte följer vårt inre, mår vi inte bra.

Vad brinner du för? Är du på rätt plats? Läs mer under förändra ditt mindset – förverkliga din dröm.