Bygga muskler

 

Veckans Inspiration handlar om att du kan träna din kropp genom enbart mental träning. Va…är det möjligt, tänker du kanske? Ja det är det. I en studier från Bishop´s Universitet, Montreal, Canada, bevisade Erin M Shackell & Lionel G Standing att du kan bygga muskler enbart genom mental träning, visualisering.

 

I studien ingick 30 st manliga studenter från universitetet som redan idrottade. Utav dessa fick 10 personer genomgå fysisk träning , 10 st mental träning och 10 st ingenting, de var kontrollgruppen. Träningen pågick under 2 veckor, 15 min vid 5 tillfällen per vecka.

 

Båda grupperna, de som genomgick fysisk träning och mental träning, hade samma träningsprogram, skillanden var att de som utförde mental träning enbart visualiserade träningsprogrammet, medan de andra utförde det fysiskt.

 

Resultaten var häpnadsväckande!

 

I kontrollgruppen skedde ingenting, de ökade inte sin muskelmassa, vilket var väntat. De som tränade fysiskt byggde muskler med 28% och till det häpnadsväckande resultatet byggde även de som enbart visualiserade muskler med 24%.

 

Vill du läsa hela studien, läs här!

 

Så framtiden är ljus om du är en soffpotatis!