Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

 

I Veckans Inspiration delar Success Education med sig av en mycket bra bok om hur vi kan må bättre. Nisse Simonsson har skrivit boken: Lycka…Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

 

Nisse Simonsson är pensionerad läkare och skriver i sin bok att… “Det går att tänka sig lycklig genom att låta bli att tänka sig olycklig. Det visar sig nämligen att tankens kraft är större än vi tror. Det är vetenskapligt bevisat att optimisten i genomsnitt lever hela sju och ett halvt år längre än pessimisten”. Ja du kan förlänga ditt liv om du är mer positiv!

 

Nisse säger att… “Man kan faktiskt välja att vara lycklig”. Vidare skriver han att…“Eftersom vår hjärna är plastisk, det vill säga förändeingsbenägen ner till minsta hjärncell, påverkas den rent fysiskt av om vi tänker i dur eller i moll. Lyckas vi bryta gamla invanda negativa tankebanor kommer hjärnan sedan vilja välja det positiva tankespåret.”

 

Och det är just så som Nisse Simonsson skriver…viktigt att bryta de invanda negativa mönstren. EFT – emotionell frihetsteknik är ett effektivt verktyg för att bryta mönster, kombinerat med meditation, andningsövningar och målfokusering får du ett mycket bra resultat.

 

Vill du lära dig mer om EFT

 

Success Education önskar dig en härlig vecka.