Ditt inre chatter…hur länge står du ut?

 

Har du lagt märke till ditt inre chatter? Är du medveten om vad du faktiskt säger till dig själv? Stanna upp och börja lyssna. Om du verkligen stannade upp och började höra vad du säger, denna inre kritiska röst, skulle nog många av oss trilla baklänges.

 

Tänk dig följande. En vän till dig flyttade in och började säga till dig.

– Gud vad ful du är

– Vilka små bröst du har

– Vad fet du är

– Du har ju flera valkar och tjockar lår också

– Du kan ju ingenting

– Du är ju helt värdelös

– Du är ju rent av dum, fattar du ingenting

– Det där klarar du inte av….osv

 

Den vännen hade inte blivit långvarig….men har du tänkt på att din inre röst, ditt inre chatter låter precis likadan. HUR LÄNGE STÅR DU UT? När är det dags att slänga ut den där inre kritikern??? När har du fått nog???

 

När du ska göra något nytt, vad säger du då till dig själv?

– Det där klarar jag

– Jag kan mycket mer än vad jag tror

– Jag ska minsann visa dem

– Let´s kick some as!

 

Eller….

Det där kan jag inte, jag är inte så bra, jag har ju ingen utbildning, jag är för gammal, jag är för fet, jag har inga pengar…osv

 

När du står framför spegeln vad säger du till dig då?

– Wow vilken läckerbit

– Jag ska erövra hela världen

– Du är häftig

 

Eller…

– Oj jag börjar bli gammal, jag har rynkor

– Usch vad hemsk jag ser ut

– Fet är jag också

Detta är ett inlärt mentalt beteende, men du har möjlighet att förändra det…om du vill!

 

Övning varje dag tills det negativa släpper:

Ställ dig framför spegeln och börja lyssna på vad du säger till dig själv och knacka med EFT under tiden du lyssna! Upprepa orden högt när du hör dina inre ord om dig själv och knacka samtidigt. Börja knacka på ögat och fortsätt över bålen. När du kört några rundor och orden börjar tystna och det känns lugnt och skönt i din kropp, börjar du med det positiva. Ge dig själv komplimanger, precis som du fick höra när du var nyförälskad.

 

Bli förälskad i dej själv!

 

Känner du inte till EFT

 

Jag har haft enorm dålig självbild under många år. Det började redan i skolan, då jag blev retad för att jag var tjock. I tonåren utvecklade jag bulimi, vilket jag hade i 7,5 år och då är man inte snäll mot sig själv. När jag blev frisk, bestämde jag mig för att varje gång jag gick förbi en spegel skulle jag stanna till och säga: Jag älskar dig, du är vacker precis som du är. Det tog mig 10 år att verkligen tycka det. På den tiden kände jag inte till knackningar, vilket är ett mycket snabbare sätt att släppa våra inre programmeringar med.

 

Så lycka till!!!

 

Success Education önskar dig en kärleksfylld vecka!