Meditation

Har du mediterat någon gång och vad är det egentligen? Många tror att det är något konstigt, och att man ska sitta på något speciellt sätt för att meditera. Men det är inte så märkvärdigt, utan det handlar om att vara medveten i nuet, utan dömande. Att enbart observera vad som händer….just nu.

Det finns många olika meditationsformer och tekniker. Jag har provat många allt från tysta meditationer till dynamiska (då du är i rörelse).

När jag själv skulle börja lära mig meditera för ca 18 år sedan, lånade jag en bok från biblioteket om hur jag skulle göra. Där stod att man skulle sitta i “lotusställningen”. Det är när du sitter med korslagda ben och med fotsulorna på låren! Jag försökte i 1 månad att kränga in benen i denna fruktansvärt hemska ställning. I boken stod där också att man skulle vara avslappnad… men efter att armar och ben somnat och det gjorde fruktansvärt ont, gav jag upp. Det där med meditation var inget för mig. Sen gick jag en kurs och där säger läraren att det går bra att ligga eller sitta. Att det är viktigt att du kan slappna av och sitta bekvämt…wow!

En ny värld öppnade sig för mig. Du behöver inte alls sitta i lotusställningen, sen finns det fördelar med den positionen. Yogans fördelar är att du mjuka upp kroppen för att kunna sitta i lotusställningen. När du sitter i lotusställningen, om nu den positionen är bekväm för dig, så kan du slappna av och din rygg blir rak. När din rygg är rak kan du lättare balanserar dina energier i kroppen. Men du kan vara rak i ryggen om du sitter på en stol. Så gör det inte krångligare än vad det är.

Meditationsövning:

Sätt dig bekvämt, med bägge fötterna på golvet. Ha varma och löst åtsittande kläder, så att det blir ombonat. Sätt på någon skön musik. Om du vill kan du ladda ner Frederic Delarue´s meditationsskiva gratis på vår hemsida.

Njut av musiken och koncentrera dig på din andning. Lägg märke till hur det känns i din kropp. Sitt så länge det känns bekvämt, börja med 5 -10 min och öka efter hand.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig!

Här är också ett smakprov på Fredric Delarue´s musik från YouTube

Success Education önskar dig en rofylld vecka!