Vår enorma kraft

 

Veckans inspiration handlar om “Vår enorma kraft“.

Bruce Lipton är en av mina favoriter när det gäller forskare inom biologin. Bruce är biolog och forskar inom stamceller. Hans forskning visar att våra gener inte kontrollerar oss, utan att det är vår yttre miljö som påverkar våra gener!

 

 Han tar ett exempel med tvillingar, som växer upp i två skilda miljöer. Men det är bara det ena barnet som i vuxen ålder utvecklar cancer, inte den andra. Han menar är att det är miljön som påverkar oss om vi kommer att utveckla cancer eller ej, inte att det är ärftligt. Det är bara 2% av våra sjukdomar som är genetiskt ärftliga.

 

För att lyssna på intervjun: The Power of Consciousness.

 

Jag rekommenderar också starkt hans bok: “Tro, Dogmer och Biologi, Hur vårt undermedvetna styr våra gener.”

 

Detta ger ju enorma möjligheter, detta innebär att vi har möjlighet att påverka vårt liv. När vi lever i balans, gör saker som vi älskar att göra, kan vi leva ett hälsosammare liv. Stress är mycket destruktivt och leder i förlängningen enbart åt ett håll.

 

Sen handlar det mycket om vad som pågår i vårt undermedvetna sinne, dvs vår programmering från vår barndom. Något som vi inte är medvetna om och vi styrs till ca 95% utifrån vårt undermedvetna sinne.

 

Vi kan påverka och förändra vårt undermedvetna. Genom att fokusera på det du vill med känsla under en längre tid, kan du skapa det du fokuserar på. Nyckeln är repetition. Så var noga med vad du säger, tänker, vilka personer du umgås med, vad du tittar på osv. Är det impulser som påverkar dig positivt eller negativt?

 

Valet är ditt, välj klokt!

 

Bruce pratar också om när vi är förälskade mår vi fantastiskt. Då har vi inga problem, inga krämpor, vi behöver knappt äta, och vi har fullt med energi. Vi mår toppen!!! Livet är som himmelriket. Han säger att du kan skapa detta tillstånd igen.

 

Men så fort du blir upptagen i ditt undermedvetna och kör ditt program som du fick från dina föräldrar, morföräldrar och samhälle, som inte ens är dina idéer, faller du tillbaka i dina gamla rutiner.

 

Det är då förälskelsen övergår i förhoppningsvis kärlek. Om den ska övergå i kärlek beror på om vi kan acceptera den andra personens undermedvetna programmering. Kan vi inte det är skillsmässan ett faktum.

 

Så det enda vi behöver arbeta med är vårt medvetande. Börja bli medveten om dig själv och din egen kraft. För du är enormt kraftfull!!! Du är urhäftig!!!

 

Önskar dig en urhäftig vecka!