Tapping – EFT

År 2005 kom jag i kontakt med EFT för första gången. Det är många av er som redan känner till EFT, men för er som är nya i min lista vill jag gärna ta upp ämnet igen.

EFT betyder Emotional Freedom Technique, allså en emotionell frihetsteknik, där du knackar på akupunkturpunkterna för att släppa negativa känslor.

År 2010 kom jag i kontakt med tekniken igen och då hade de förenklat metoden, så nu var den ännu enklare. Efter att jag sett trailern till “Tapping Solution” bestämde jag mig för att studera ämnet närmare, så jag köpte filmen och boken. I filmen får vi följa 10 personer med allvarliga kroniska sjukdomar och besvär, allt från cancer, fobier, övervikt och smärtor, både fysiska och psykiska. Efter 4 dagar är 8 av dessa personer helt symtomfria!!!

Då tänkte jag, det här är ju inte klokt. I samma veva bestämde jag mig för att börja använda EFT varje dag.

Jag har själv haft flera stora häpnadsväckande upplevelser med tekniken, och jag tänkte dela med mig av en…

November 2010, jag visste att mitt ex skulle komma ut ifrån fängelset och det väkte stor ångest. Får vi vara i fred? Kommer han att söka upp oss?

En natt vaknade jag med att det kliade fruktansvärt i mina händer, jag hade panik, så mycket kliade det. I vanliga fall brukade jag gå och spola mina händer under skållhett vatten, för då släppte klådan, istället kände jag smärtan. Den här natten bestämde jag mig för att knacka.

Jag gick in i känslan och knackade. Tårarna rann! Framför mig såg jag hur jag blev utslängd på nätterna, hur han slog vår son och slog sönder våra möbler, skrek och förnedrade mig. Jag fortsatte och knacka på alla dessa fruktansvärt jobbiga känslor. Efter ca 10 min släppte klådan…HELT!!! Klådan var borta!

Detta var otroligt. Jag har sedan dess haft flera otroliga upplevelser med denna teknik. Fått bort nackspärr på 1 h, fått bort ångest, oro och eksem, samt skapat mer flöde i mitt företag.

Du kan göra detsamma. Testa den. Vill du veta mer? Gå in på min hemsida och titta på filmerna som jag har där om EFT.

Där finns ett dokument från Gunilla Brattberg om EFT, professor på Karolinska sjukhuset, som har gjort studier på EFT och fibromyalgi, med mycket goda resultat. Hon har också gjort studier på PTSD (post traumatic stress disorder) och som hon också skrivit en bok om, men mycket goda resultat.

Du kan lära dig tekniken genom att se filmerna. Det är inte svårt, utan det är en mycket enkel teknik, som vem som helst kan lära sig. Bestäm dig för att testa den. Avsätt 5 min varje dag till att knacka på det som du upplever jobbigt och jag lova dig att du kommer märka skillnad efter 1 månad.

Önskar dig en behaglig vecka!