Vår Synvinkel…är vår synvinkel

 

Veckans Inspiration handlar om “vår synvinkel”. Vår syn på saker och ting påverkar oss och det leder till vår verklighet. Om min synvinkel är att det är tufft att leva, att jag behöver kämpa hårt i livet, så påverkar jag mitt liv i den riktningen. I går hörde jag en radiointervju med Gary Douglas och Dr Dain Heer.

 

De pratar om hur vi kan använda meningen “Intressant synvinkel, det är min synvinkel” för att förändra en situation vi inte är så nöjda med. Genom att säga den meningen för dig själv 3 ggr så öppnar du upp för nya möjligheter.

 

Om du tycker att det är tufft och att du måste kämpa, säg till dig själv: “Intressant synvinkel, det är min synvinkel om att det är tufft och jag måste kämpa i livet” Genom att säga den meningen 3 ggr så skapar du möjligheter till att det kan förändras.

 

Genom att säga meningen för dig själv så medvetandegör du också din synvinkel på ett intressant sätt, utan dömmande. Du säger att du har en intressant synvinkel och att den är din. Detta skapar nyfikenhet, jaha tycker jag så, intressant!

 

Genom att säga meningen så säger du också till dig själv att det är inte fel att ha den synvinkeln, att du är ok oavsett vad du tror på. Det leder också till att du känner dig bättre inombords, eftersom du kommer ifrån ett icke dömmande, och när du känner dig bättre inombords så blir du mer öppen och kan se nya synsvinklar.

 

Genom att använda denna fas dagligen så kommer du att bli mer balanserad. Du går inte “igång” lika lätt när något negativt händer. Utan om något negativt händer, säger du till dig själv: “Intressant synvinkel, det är min synvinkel att”…tex datorn går sönder så att du inte kan jobba, att det inte finns någon parkering, att du snubblar och bryter tån osv.

 

Önskar dig en intressant vecka!