Don´t worry, be happy

 

Veckans Inspiration handlar om “Val“. Vi har alltid ett val. Vi kan välja att se de saker som händer i vårt liv som jobbiga och hemska, eller så kan vi gå ett steg längre och vända det. Det finns alltid en positiv och en negativ sida på allting.

 

Det är bra att vara medveten om det negativa, men sen medvetet välja den positiva sidan. Det finns en lag i universum som heter “Lagen om inget motstånd” (Law of non-resistence). Den handlar om att följa med i flödet och så fort vi sätter in motstånd så är det vi själva som lider mest.

 

Naturen har inga problem med denna lag. Du kan tex inte stoppa vattnet, den tar sig antigen över, under eller runt själv hindret. Du kan göra detsamma, stanna inte vid hindret, simmar runt det.

 

Problemet är att vi har fått lära oss, att så fort det händer jobbiga saker så ska vi re-agera. Vi blir arga, uppgadade osv och varje gång vi re-agera, så är det vi själva som förlorar.

 

Det krävs stort mod och medvetenhet, att fortsätta förbli lugn. När någon tex lurar dig, att inte bli uppjagad, utan behålla lugnet och kunna AGERA istället. Då hittar vi också gärna positiva lösningar.

 

Jag vill poängtera, att du behöver inte gilla det negativa, för det gör inte jag, men vi kan välja hur vi vill agera. Agera istället för re-agera. När vi re-agera så sker det på automatik, vi tänker inte efter, utan det bara sker. Bli medveten och välj dina val.

 

Varje gång du behåller lugnet och agera, så vinner du!!!

 

Se filmen, don´t worry be happy, den säger så mycket.

 

Önskar dig en glädjefylld vecka!