Cliff Young trodde han kunde…

 

Veckans Inspiration handlar om “tro”. Det finns ett uttryck som heter, tro kan försätta berg. Jag tänkte berätta historien om Cliff Young som vid en ålder av 61, bestämde sig för att springa ett lopp på 85 mil på 6½ dag.

 

Cliff Young var australienare och hade en gård, där han brukade springa runt för att fösa in djuren, ibland var han ute hela natten. Så han trodde att det inte skulle bli några problem för honom att springa detta lopp.

 

Cliff hade aldrig sprungit något lopp förut, han hade aldrig haft en coach, eller läst någon tidning om lopp. Hans medtävlare var i 20-30 års åldern, och de hade alla de senaste i träningskläder. Cliff kom i gummistövlar. Reporten frågade Cliff, vad gör du här?

 

– Ja ska springa loppet. Reporten fortsatte, har du sprungit förr? -Nej, men jag har alltid velat springa ett lopp, och jag var ledig, så jag tänkte att det skulle vara kul.

 

Så Cliff sprang. Det som Cliff inte kände till var att man skulle springa i 18 h och vila i 6. Så när de andra tävlande sov, sprang Cliff. Han sprang non-stop i 5½ dagar och slog rekordet med 12 h.

 

Se Jack Canfield berätta historien om Cliff Young. Underbar berättelse, och Jack gör det så bra.

 

I länken nedan kan du se Cliff Young

 

Önskar dig en härlig vecka!