Hemligheten med tankar

 

Brevet är skrivet av Mavis Karn. Hon skrev detta när hon fick insikten om hur allt fungerar.

 

“Kära barn och du som en gång varit barn,

Jag har en hemlighet att berätta. Ingen har velat undanhålla dig den, men den är så uppenbart att de flesta missat den. Ungefär som när du letar efter mobilen som du talar i.

Hemligheten är du redan är en hel, perfekt person. Du är inte trasig eller ofullständig och har inte brister. Du behöver inte fixas, lagas eller poleras på något sätt. Inom dig har du redan allt du behöver för att leva ett underbart liv. Du har sunt förnuft, visdom, kreativitet, humor, självförtroende. Du har potential. Du är komplett.

 

Men en enda tanke kan få dig att känna dig missnöjd med den du är. En tanke – din tanke. Inte någon annans tanke – din tanke. Om du inte känner tacksamhet över att leva, att du är nöjd, glad, optimistisk, kärleksfull och känner frid, så hindrar det dig från att känna lycka.

 

Och vem är det som styr dina tankar? Vem bestämmer var din uppmärksamhet riktas? Vem får konstruera, producera, regissera och ha huvudrollen i din inre film? Du! Bara du. Inte ditt förflutna eller dina minnen, inte framtiden (har du någonsin märkt att framtiden aldrig dyker upp?), inte dina föräldrar (för de har sina egna tankar), eller dina vänner (samma där), eller skolan, tv, situationer, omständigheter eller något annat. Bara du.

 

Att tänka är en häftig förmåga. Och som alla förmågor kan tänkandet användas som ett verktyg – eller som ett vapen mot oss själva och andra. Och som med vilket verktyg som helst vet vi om vi använder det för att hjälpa eller stjälpa oss själva genom att uppleva hur det känns. När vi tänker negativt om oss själva eller andra får vi problem. När vi inte gör det, slipper vi i regel problem.

 

Känslorna finns där för att varna oss för att använda vårt tänkande på sätt som skapar problem för oss och för att vägleda oss tillbaka till vår naturliga, hälsosamma förmåga att leva våra liv till fullo.

 

Med andra ord: kom ihåg att dina tankar inte alltid talar sanning. När vi befinner oss i ett negativt tillstånd och känner oss nere kan vi inte lita på våra tankar eftersom det försämrar vårt IQ. Och när de negativa tankarna passerat och vi blivit gladare blir vårt tänkande återigen kreativt och positivt och vårt IQ förbättras.

 

Det är du som bestämmer om du ska må dåligt genom att tänka negativt om dig själv och ditt liv. Varje minut du lever har du ett val, och det är bara upp till dig. Det är alltid upp till dig! Det här är den bästa och mest befriande hemlighet jag någonsin lärt mig och därför vill jag att även du ska känna till den”.

 

Mycket kloka ord från Mavis Karn

 

Önskar dig en härlig vecka!