Obegränsade drömmar 2013

 

En dag kom en människa upp till himlen, precis så som det sker för alla någon gång. Hon blev mottagen av änglarna som tog med henne på en guidad tur i himlen. De visade stolt upp himlens alla mirakel men medan de flög fram och tillbaka noterade människan att de alltid flög förbi samma dörr. Till slut frågade hon varför de aldrig stannade vid dörren och vad som fans innanför den.

 

Änglarna tittade lite besvärat på varandra och såg ut som om de inte riktigt visste vad de skulle svara. Till slut svarade en av dem “Vi kan inte hindra dig att gå in i rummet men lita på oss – du vill inte gå dit.”

 

“Ok”, svarade människan men började genast fundera på vad som skulle kunna finnas där inne. Vad kunde vara så hemskt att alla änglar i himlen avrådde henne från att gå in? Människan trodde nog att det var bäst att lita på änglarna, men kunde inte släppa funderingarna på vad det kunde vara.

 

“Men” sa människan till slut till sig själv, “jag är ju bara en människa.” Och så tog hon några steg mot dörren. För varje steg hon tog blev hon alltmer rädd och nervös. För hennes inre spelades alla hennes fasor och rädslor upp. Med darrande hand öppnade hon till slut dörren, höll andan och var beredd på det värsta.

 

Men rummet visade sig vara fyllt av de mest underbara saker: ett underbart hus, fin bil, stor glädje, en lycklig och nöjd familj, härliga vänner och rikedom som inte gick att mäta.

 

Uppfylld av lycka och glädje gick människan tillbaka till änglarna och frågade varför de inte ville att hon skulle gå in i rummet. “Det är ju fyllt med det bästa man kan tänka sig i livet!” utbrast hon.

 

Änglarna tittade lite sorgset på varandra och såg sen människan i ögonen och svarade “Allt det här var det menat att du skulle ha fått medan du levde på jorden, men du trodde aldrig att du kunde få det.”

 

Lättare att nå det du verkligen vill

Det är lättare att nå det du verkligen vill än att nå det du bara tror du kan nå. Är det något du verkligen vill kommer all energi att jobba för dig. Det du bara tror du kan nå kräver motivation.

 

För att inte bli besviken eller för att göra målen realistiska är det vanligt att människor begränsar sina drömmar. Det betyder att vi också begränsar vår naturliga flow, längtan, kärlek eller vad du vill kalla det.

 

Vissa tar bara det de får och försöker vara nöjda med det, trots att de längtar någon annan stans. Realistiska mål begränsas av vårt sätt att se världen, av våra rädslor och vad vi tror är möjligt. Det kan ibland hindra oss från det vi egentligen vill ha och drömmer om.

 

Om du går in på en lunchrestaurang finns det oftast tre till fem rätter att välja bland. Om du går in på en Kinarestaurang finns det kanske 20-30 rätter att välja bland. På en bufférestaurang kan du välja oändligt många olika kombinationer. Många nöjer sig med första alternativet, vissa tar Kinarestaurangen och några väljer buffén. Men varför stanna där? Du kan gå in i vilket varuhus som helst kombinera vilken meny som helst. Du kan designa dina egna recept i all oändlighet och det finns många varuhus med olika varor så kombinationerna är oändliga.

 

Veckans övning:

 För att göra 2013 till ditt underbaraste år någonsin, skapa ditt eget spännande recept med alla ingredienser du älskar. Sätt dig bekvämt till rätta och dröm dig bort. Använd din fantasi till att se, höra och känna allt du vill ha.

 

1. När du sätter målen inför 2013 ställ dig frågor som:

“Vad älskar jag att göra?”

“Vad älskar jag så mycket att jag skulle kunna jobba gratis för att få göra det?”

“Vad älskar jag att göra som människor skulle kunna betala mig för att göra?”

“Om alla jobb gav samma lön, vad skulle jag då göra?”

“Om jag hade allt jag hittills strävat efter att ha, vad skulle jag då fortfande vilja ha?”

 

Visdomsord på vägen

Det du verkligen vill ha vill du ha oavsett om du tror att du kan få det eller inte. -Robert Fritz

 

Den stora faran för de flesta av oss är inte att vi siktar för högt så att vi missar målet, utan att vi missar målet för att vi siktar för lågt. -Michelangelo

 

Kontakta mig om 2013 är året du vill förändra ditt liv till det bättre.

 

Önskar dig ett fantastiskt 2013