Var på Överlevnadsdag med Göran Adlén och Annika R Malmberg i fredags på Varbergs kurort. Göran pratade om hur viktigt det är att ha roligt på jobbet. Att vi blir mer kreativa och gör ett bättre arbete om vi har kul.

Visste ni om att på Googles kontor har de rutschbanor mellan våningsplanen. Vet ni varför? Jo för hur mår vi när vi åker i en rutschbana? Det går ju inte att ha tråkigt när du åker i en rutschbana. Du blir istället på väldigt gott humör och skrattar.

 

google-office

 

Bild från Googles office i Zurich, se även filmen från Googeoffice.

Det går till och med att ha roligt inom politiken. Se Hans-Rudolf Merz, den liberaliske politikern i Schweiz, fd finansministern, och se hans skrattanfall. Underbart!!! Tänk om vi kunde få se Anders Borg såhär…

Tillåt dig att ha roligt, och sluta se det som oseriöst om du skrattar och har roligt. Sanningen är att du blir mer kreativ och produktiv i ditt arbete och i ditt företagande om du tillåter dig och din personal att skratta.

Hälsomässigt är det också enbart fördelar. Vi lever längre, mår bättre och håller oss friskare. Så skratta och ha roligt.

Göran Adlén avlustade sin föreläsning med följande, kontentan är “mindre socker och mer sex”.

Success Education önskar en skrattande vecka!