Ge aldrig upp…

 

I veckan kunde vi se på Jesper Carons facebook sida som driver företaget Framsteg, en härlig bild om drömmar och mål .

mål

 

När vi väl har bestämt vårt mål och börjar jobba i riktning för att förverkliga våra drömmar, så är det inte alltid så enkelt, utan det dyker det upp hinder.

 

Hinder i form av pessimistiska vänner och släktingar, andras och samhällets förväntningar, vad som är rätt och fel.

 

Men framför allt vårt egna ifrågasättande till oss själva och målet. Vi hör inre röster som säger; -Vem tror du att du är. Så vi börjar tvivla, tvivla på att vi är tillräckligt bra.

 

Sen dyker rädslor upp; -Tänk om jag misslyckas, tänk om andra inte gillar det jag gör, eller tänk om andra bli avundsjuka på mig om jag når mitt mål. Hur handskas vi med det?

 

Vägen till ditt mål är inte rak, och vi kommer att stöta på motstånd på vägen, det hör till. Men det är just motstånden och hindren som stärker dig, och som dyker upp i just de rätta ögonblicken för att du ska övervinna dem, och klättra vidare.

 

Napoleon Hill, författare till bla boken “Tänk rätt bli framgångsrik” skriver, varje motgång innehåller föret till en likvärdig eller större framgång. Han säger inte ibland, utan i VARJE motgång.

 

Men kruxet ligger i att du måste leta efter fröet, alltså leta efter det positiva i motgången. Det dyker inte upp själv. Det finns positiva och negativa saker i allt vi är med om, om vi riktar vår uppmärksamhet till det positiva så vinner vi varje gång.

 

Så vad är då fördelen med att bli utsatt för psykisk misshandel som jag har blivit…Någon kommer säkert att säga, det finns ingen fördel med det.

 

Nej det är svårt att se fördelen med det när man befinner sig mitt i den situationen, men i mitt fall så har det gett mig en karriär. Jag har byggt upp en inre styrka, en otrolig motivation till att bygga upp mitt företag och nå mitt mål.

 

Det har också gjort att jag har blivit mer ödmjuk till mig själv, människor och livet, för jag vet hur svårt det kan vara att bryta ett destruktivt mönster.

 

Kom ihåg att det är aldrig ett misslyckande, förrän du ger upp!

 

Så i alla motgångar hittar du fröet till en likvärdig eller större framgång. Leta efter dina frö, genom att göra övningen nedan.

 

Övning:
Skriv ner minst 10 st positiva saker till ditt senaste motstånd/misslyckande.

 

Success Education önskar dig en fin vecka!