Prana Mudra

 

Mudra vad är det för något? Mudra är en form av sigill, försegling för att skapa eller förstärka en energi. Det finns många olika former av mudras, men vi håller oss till Hand Mudra här.

 

Våra fingrar har en enorm kraft. Med den rätta positionen vid det speciella tillfället, kan fingrarna ge energi till kroppen, hålla oss friska och sakta, över lång tid påverka ett andligt uppvaknande.

 

Mudras kan praktiseras överallt, gående, sittande, stående och även liggande. De är lätta att göra, kväver ingen extra ordinär fysisk styrka och är helt gratis. Kallad händernas yoga, är mudras ett idealiskt verktyg.

 

Det finna flera olika handmudran för att förstärka effekten när du t. ex mediterar, eller bara sitter och tittar på TV.

Jag tänkte dela med mig av Prana Mudra, som hjälper dig att ladda upp dina batteri, öka vitaliteten, förhindrar trötthet, lindrar ångest och stärker sjlvförtroendet. Även bra för ögonen. Prana betyder livskraft och det är vad detta mudra gör – ökar livskraften.

 

För att utöva Prana Mudra sätter du ihop tumspetsen mot lill- och ringfinger spetsen. De andra två sträcker du ut. För bästa effekt gör mudrat varje dag under minst 5 – 30 minuter.

 

pranamudra

 

Foto: Maria Berg & Illustration: Michelle Stoa Evertsson

 

Är du intresserad av att veta mer om de olika mudras? Ja då kan du köpa vår bok som jag och Eivor Veda Evertsson har skrivit tillsammans, med vackra bilder och tillhörande affirmationer för att hjälpa dig stärka dig ännu mer.

 

Boken “HandMudra – Du har kraften i dina händer” finns att köpa på Bokia i Halmstad, eller så mailar du mig för en beställning, så skickar jag dig ett exemplar. 

 

Success Education önskar dig en härlig vecka!