Är universum ett hologram?

 

Förr i tiden trodde vi att jorden var platt. Sen visade det sig att det inte stämde, utan jorden var rund. Vad säger forskarna idag? Kan det vara så att universum är ett hologram? Ja enligt fysikern Juan Maldacena och ett japanskt forskarteam.

I december 2013 gick den vetenskapliga tidningen Nature ut med en artikel som hette: “Simulations back up theory that Universe is a hologram“.

 

Aftonbladet tog också upp denna nyhet, “Universum är ett hologram“.

 

Vad innebär detta?

Jo det innebära att vi är inte ens här fysiskt. Utan vi upplever en projektion som spelas upp inne i vår hjärna från en 2D yta i ett svart hål. Vi kan inte uppleva världen som den verkligen är, utan vi kan enbart uppleva en projektion av våra sinnen, alltså tankar, känslor, hörsel, syn, lukt och smak.

 

Dr. Robin Kelly ifrån TED talks pratar om ett mänskligt hologram, se inspelningen från TED.

 

Vad tror du om detta?

Lever vi i ett hologram? Är världen en illusion?

 

Success Education önskar dig en holografisk vecka 🙂