Beroenden

 

Alla människor kan bli beroende? Hjärnan är ett fantastiskt instrument men den kan också ställa till det för oss. Hjärnans belöningssystem kan kidnappa oss av en kemisk drog eller ett beteende.

 

Välkända droger som alkohol och nikotin framkallar ett kemiska beroende i hjärnan. Men vi kan också bli beroende av ett beteende som t. ex. shopping, sexmissbruk, mat, motion, spel och arbetsnarkomani.

 

Se filmen “Hjärnmagasinet” och lär dig mer om beroenden.

Hjärnmagasinet del 1
Del 2
Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

Del 7

Del 8

Del 9

 

Jag led själv av bulimi under 7,5 års tid, från jag var 17-24 år och vilken enorm ångest jag hade under dessa år. Jag kunde köpa enorma mängder godis och bara vräka i mig detta, för att sen gå och spy upp det. Det som hjälpte mig var att jag började studera, jag slutade inom vården och började läsa. Kände att jag dög, att jag kunde och att jag var duktig.

Jag hade några återfall året efter, men har sedan dess inte trillat tillbaka och idag kan jag äta godis och kakor utan att få ångest eller måste gå och spy. Så det går att bryta beroenden och beteenden.

 

Ett fantastiskt redskap till att bryta beteende är meditation, EFT och psych-k. Jag åker iväg till helgen och går en utbildning i psych-k och kommer berätta mer om denna fantastiska teknik.

 

Success Education önskar dig en härlig vecka 🙂