Brainwave Entrainment

 

Din hjärna består av 100 miljarder hjärnceller, och varje cell pratar med varandra genom att använda små frekvenser av energi som man kan mäta i EEG (electroencephalografy). Denna frekvens är som en signatur av ditt sinnelag. Vi har olika namn för varje frekvens exempelvis beta, alfa, theta, delta.

 

Just nu är du alert och medveten, så du befinner dig antagligen i beta frekvensen som har en räckvidd på 12-30 Hz. När du sover befinner du dig i delta, som har en räckvidd på 0-4 Hz.

 

Forskarna känner till den exakta meditations frekvensen. Det har de lärt sig genom att observera zenmunkar när de mediterar. Ju mer avancerad meditation, desto djupare hjärnvågsfrekvens, medan du kan hålla dig vaken och medveten.

 

Så ju mer avancerad meditation, desto djupare hjärnvågsfrekvens, vilket genererar större fördelar i ditt liv. Problemet är att det tar år av träning för att få tillgång till dessa djupare tillstånd när du mediterar. Du kommer antigen att finna det för svårt att stilla ditt sinne, eller så somnar du. Och det är nu “brainwave entrainment” kommer in i bilden.

 

Hur fungerar brainwave entrainment?
Tänk att du slår till en stämgaffel som du håller i ena handen, och i din andra hand håller du en annan stämgaffel. Vad händer? Jo den andra stämgaffel börjar vibrerar i samma frekvens som den första. Detsamma händer i vår hjärna. Den leker “vi följer ledaren”. Om du exponerar den till en speciell frekvens, kommer din hjärna att börja följa och kopiera den frekvensen. Det är detta fenomen som forskarna kallar för brainwave entrainment.

 

Det är nu det blir riktigt spännande, du kommer ihåg att djupare frekvens kopplas till djupare meditation och vi vet att hjärnan följer frekvensen som den exponeras för. Genom att du lyssnar på ljudfiler med djupare frekvens kopierar hjärnan det och du upplever en djupare meditation – utan ansträngning!

 

Success Education har nu producerat en Mindfulness/meditations skiva med just denna lägre hjärnvågsfrekvens. Skivan består av två spår, en med en guidad övning på 20 minuter, samtidigt som du i bakgrunden hör dessa lägre frekvenser av theta vågor. Ett spår med enbart theta ljudet. Samt att det ingår ett dokument som förklarar de olika hjärnvågorna och de enorma fördelarna med meditation och mindfulness.

 

Theta frekvens har följande fördelar:
• Tillgång till din vision
• Ökad kreativitet
• Superlearning
• Bättre minne
• Ökad problem lösning
• Integrerad upplevelser, du ser att du har valmöjligheter
• Stress reducering
• Minskar kortisol
• Läkning av emotionella trauma
• Mystiska erfarenheter – “oneness”, du känner att du är ett med allt.

 

Vill du beställa Mindfulness/meditationsskivan?

 

Success Education önskar dig en fin vecka 🙂