Lösning till fantomsmärtor?

 

Göteborgsforskare är på väg att ta fram en unik terapi mot fantomsmärtor. I vår skall cirka 15 patienter jobba med en virtuell verklighet som lindrar verklig smärta. Men även utlandet visar intresse för forskarna på Chalmers och Sahlgrenska.

Läs artikeln om fantomsmärtor från GP

 

Tekniken går ut på att personer som upplever fantomsmärtor tränar den amputerade delen i en datorsimulering, för att minska smärtorna. Med hjälp av elektroder som fästes på huden kan datorn läsa av nervsignaler i den amputerade delen och personen kan se sin förlorade kroppsdel och träna den.

 

Ture Johansson som är den första som testar tekniken och upplevt enorma fantomsmärtor i 48 år, har haft stor framgång med tekniken. Lyssna på hans berättelse i sveriges radio, fantomsmärtor.

 

Success Education önskar dig en smärtfri vecka 🙂