Finns där ett sjätte sinne?

 

För mig är det självklart men jag tycker att det är mycket intressant att även forskningen börjar dra åt detta hållet.

 

I filmen “Through the wormhole” som presenteras av Morgan Freeman ställer Morgan frågan, finns där ett sjätte sinne? Vi får följa Beatrice de Gelders forskarteam som studerar hur känslor smittar och blindsynhet.

 

Hon säger att i normala fall går synintryck från ögat, via den optiska nerven direkt till visuella cortex (längst bak i hjärnan). När den vägen är stängd, pga av en skada, går istället signalen direkt till amygdala (mitten av hjärnan) och vidare till sex andra hjärnregioner. På så sätt kan personen som har en skada känna det hen ser, sk “blindsyn”.

 

Beatrice de Gelder och hennes forskargrupp har hittat en dold förmåga i hjärnan som inte tillåter oss att se objekten men väl att känna dem! Den är primitiv, snabb och intuitiv. Vi har den alla men den drunknar i intrycken från primärsynen”. Kan detta vara vårt sjätte sinne?

 

Success Education önskar dig en härlig vecka