ACE studien & viktproblem

 

 

Jag skulle vilja berätta om en fascinerande studie jag kom i kontakt med, Adverse Childhood Experiences (ACE) studien som visar mycket intressanta resultat. Den allmänna förförståelsen är att vår vikt beror på de olika val vi har gjort genom livet. I årtionden har vi fått höra att har du problem med vikten beror det på att du äter för mycket och träna för lite. Problemet med detta är att forskning säger att det stämmer inte, det är inte sant!

 

Tack vare den senaste forskningen, vet vi idag att fysisk hälsa, inkluderat din vikt, är i ett direkt samband med dina känslor. Ibland kan dessa känslor härstamma från tidigare upplevelser, med andra ord: det handlar ALDRIG om vad som är “fel” med dig, det handlar om oförlösta känslomässiga situationer och vad ditt undermedvetna tror är tryggt. Då kanske du funderar över, men vad innebär det?

 

Det innebär att om ditt undermedvetna mind/sinne vill behålla de extra kilon, så spelar det ingen roll hur lite du äter och hur mycket du tränar, för du kommer inte att gå ner ändå eller behålla din idealvikt!

 

Låt mig berätta…
Allt började 1985 på en viktminskningsklinik i San Diego som drevs av dr. Vincent Felitti. Han kunde inte förstå varför 50% av hans patienter som hade stor framgång med sin vikt plötsligt slutade och gick upp igen. I ett försök att förstå varför de inte fortsatte programmet började han gå igenom deras journaler mer detaljerat, och han blev chockad över det han fann.

 

Hans patienter hade inte ökat i vikt över en längre tid, vilket han antog. Utan de hade istället gått upp snabbt under en kort period. Ofta hade viktökningen skett strax efter en smärtsam känslomässig händelse.

 

Detta ledde senare till ACE studien som utfärdades av CDC (Centers for Disease Controll and Prevention) med över 17 000 deltagare i USA: Resultaten visade att dina upplevelser under din barndom har en stor påverkan när det gäller din hälsa, inkluderat din vikt i vuxenåldern.

 

Genom att bearbeta känslomässiga händelse kan vi släppa de extra kilon, inte genom att äta mindre och träna mer. En fantastisk teknik för att göra detta är EFT. Läs mer om EFT på min hemsida. Eller lyssna på Jessica Ortner där hon berättar och leder dig igenom en knackningsrunda när det gäller vikt och självkänsla.

 

Lycka till!

 

Vill du ha hjälp? Ring eller maila mig.

 

Success Education önskar dig en kärleksfull vecka