Använd resursfyllda frågor

 

Resursfyllda frågor är frågeställningar som hjälper vår hjärna att klura ut hur vårt nästa steg ser ut. Exempel på några resursfyllda frågor är: “Hur kan jag blir mer produktiv?” “Hur kan jag hinna med det jag vill göra?” “Hur kan jag få gjort mer på mindre tid?” “Hur kan jag känna mig pigg och alert?”.

 

Hur-kan-jag-frågor är ett mycket bra sätt när du vill sätta hjärnan i arbete och hjälpa dig själv på ett undermedvetet plan. Vårt sinne har en fantastisk målsökningsmekanism och hjälper oss att nå dit vi vill.

 

Problemet är att vi inte alltid fokuserar på de saker vi vill. Vi trillar lätt in i situationer där vi fokuserar på det vi inte vill. Du känner tidspressen och blir överväldigad och utmattad, vilket gör att du får mer av det du inte vill ha. Det är alltså oerhört viktigt att du skapar fokus på det du vill ha/göra. Fokusera på att du har tid, att du får gjort det du ska och att du känner dig tillfreds.

 

En resursfylld fråga som jag har använt mig av och som gav mig resultat är “Hur kan jag utveckla min bok-app på bästa sätt?” Jag ställde den frågan till mig själv varje dag, flera gånger om dagen och lät den cirkulera inne i mitt huvud. Efter några veckor fick jag tips om ALMI i Halmstad där jag fick ett innovationsstöd så att jag kunde anlita reklambyrån eloh&wijk.

 

Du kan åstadkomma allt du är beredd att lägga ner jobbet för att förverkliga. Så börjar med att använda resursfyllda frågor.

 

Success Education önskar dig en resursfylld vecka!

 

Ps. Vill ni veta hur det gick för bröderna Wohlins? Jo naturligtvis hade de använt sig av resursfyllda frågor och vann priset “Årets företagare”. Grattis Roger och Tomas Wohlin.

 

 

wohlins