Bästa sättet att föra anteckningar

 

Anteckningar gjorda i en laptop versus handskrivna, vilka aktiverar vårt långtidsminne?

 

En ny studie av Pam Mueller, psykiatriker på Princeton universitet och hennes medarbetare Daniel Oppenheimer visar att det är bättre att skriva ner dina anteckningar för hand om du vill komma ihåg dem.

 

I studien lät de 65 st kollegor titta på en föreläsning på TED talks och därefter fick de svara på några frågor för att se hur mycket de hade lärt sig. Det visade sig att de som förde anteckningar för hand hade lättare att återkoppla än de som antecknade via en laptop.

 

Forskarna menar att anledningen är att det krävs en större mental process när du skriver via en laptop än när du skriver för hand. Det är mer troligt att de som använder laptop tenderar att transkribera det de hör, medan de som för anteckningar för hand är mer engagerade i själva informationen.

 

“It may be that longhand note takers engage in more processing than laptop note takers, thus selecting more important information to include in their notes, which enables them to study this content more efficiently.” (Mueller & Oppenheimer, 2014).

 

Success Education önskar dig ett härlig vecka

 

Gilla oss på facebook