Mindfulness i näringslivet

Jag prenumererar på tidningen Holone, som gör modern hjärnforskning till livskonst. I senaste numret tar de upp ämnet mindfulness i näringslivet.

 

Vad har näringslivet för nytta av mindfulness? Harvard Business Review ställde frågan direkt till hjärnforskaren Sara Lazar.

– Träningen förändrar flera områden i hjärnan men det är framför allt två som stimuleras och som har verklig betydelse för de kognitiva funktioner som efterfrågas inom näringslivet.

 

Det ena är anteriora cingulära cortex där mindfulness leder till en effektivare känslomässig självreglering, ökad förmåga att hålla fokus och säkrare beslutsfattande. Det andra är området som utvecklas är hippocampus som hanterar känslor och minne och därmed lärande. Området kan skadas vid kronisk stress.

 

– Att dessa områden är väl fungerande är viktigt i ett krävande arbetsliv. Mindfulness-träning måste därför lyftas från att bara vara ett användbart verktyg till ett måste, menar Lazar. Det är ett enkelt sätt att hålla våra hjärnor funktionella – väl investerade minuter för en arbetsplats.” (Holone, nr 1 2015).

 

Vill du också lära dig mindfulness?

Success Education önskar dig ett härlig vecka

Gilla oss på facebook