Skratta dig till bättre hälsa

Vi har alla hört uttrycket ett gott skratt förlänger livet. Socialantropologen Sandra Jönsson ger oss 7 tips till hur du kan skratta dig till en bättre hälsa. Sandra Jönsson driver hälsobloggen bättre hälsa och jag kan varmt rekommendera den om du inte känner till den.

  1. Fake it until you make it – ställ dig framför spegel och skratta, snart övergår låtsat skrattet till ett verkligt skratt.
  2. Titta på komediserier – att se ett avsnitt ur din favorit komediserie ger dig tillfälle till många skratt.
  3. Lek tillsammans med barn – det går ju inte att leka med barn utan att ges tillfälle till härliga skratt.
  4. Lek med ett husdjur – att ha ett husdjur kan ge dig många hälsomässiga fördelar, och ge dig många skratt.
  5. Häng med dina vänner – när du umgås med dina vänner ger det upphov till många interna skämt och skrattanfall.
  6. Hitta på roliga saker – att hitta på roliga saker gör dig mer avslappnad och det är bra för din hjärna.
  7. Leta efter humor på nätet – på nätet finns det hur mycket roligt som helst, så det är bara att börja surfa 🙂

Här är min favorit. Har du missat Johan Glans när han beskriver påsken så måste du bara se den, jag älskar den!

Johan Glans

Jag har alltid tyckt det varit kul med humor och humor har varit en stor del av mitt liv. När jag var liten tog jag rollen som clownen i familjen, jag var den som berättade roliga historier och njöt av det. När jag var i tonåren var jag den som satt längst fram i bussen på våra 4H resor och berättade roliga historier. Nästan lika många gånger glömde jag av slutet på historien och ropade genom hela bussen: – “Nettan hur var nu slutet!”. När jag jobbade på central operation på Halmstad sjukhus så var jag den som fick rött kort för att mina skämt blev för utmanande. Sen fanns det en tid i mitt liv då skratten blev färre, men idag är de tillbaka igen :-). Skratten har definitivt hjälp mig till att skapa en bättre hälsa.

Hjärtläkaren Michael Miller på University of Maryland Medical center i USA har följande råd att ge: “rör på dig, ät vettigt och skratta ett par gånger varje dag”. En del läkare menar att så mycket som 90% av våra sjukdomar skulle kunna försvinna om vi följde dessa råd.