I veckan fick jag en länk av en kär kund till mig om närhet och hjärnan. Tyckte den var så bra så jag vill dela med mig av den till er alla. I veckan skrev Agneta Lagercrantz en artikel i SvD:

 

“Hjärnans energiminster kan till och med lura sinnena att uppfatta något som jobbigare än vad det egentligen är för att man ska avstå och spara energi. James Coan hänvisar till studier där försökspersoner har fått stå nedanför en backe och bedöma lutningsgraden. Ska de gå uppför på egen hand, verkar backen brantare än den är. Med ryggsäck på ryggen – ännu brantare. Men tillsammans med en kompis ser de lutningen som flackare, och ju längre tid som vännerna har känt varandra desto mindre brant uppfattar sinnena att backen är”.

Ja vår hjärna slappnar av när vi befinner oss tillsammans med nära och kära, där vi kan dela bördorna, och inte behöver göra allt själv.

 

stress närhet

Läs hela artikeln: Närhet ger bästa vilan för våra hjärnor.