I programmet berättar ledande psykiatriker och forskare att meditation är lika effektivt som antidepressiva mediciner, men utan biverkningar. Richard Davidson som är en av de ledande forskarna inom meditation, där han framför allt har studerat munkar, menar att meditation är mental träning som hjälper både vid psykiska och fysiska sjukdomar. Att stress har en stor påverkan på våra liv och orsakar inflammation i kroppen och det leder till flertalet sjukdomar där meditation är mycket välgörande. Jag kan bara hålla med, jag har mediterat i över 25 år och jag brukar säga att meditation räddat mitt liv. Meditation och yoga är min livförsäkring. Jag har gått igenom oerhört tuffa perioder i mitt liv där meditation har varit en nyckel för att kunna komma tillbaka och handskas med livet. Jag  kan varmt rekommendera programmet “Meditation på recept”. Vill du veta mer om meditation? Läs här eller börja på min yoga.

Meditation har också en mycket positiv effekt på att kunna påverka hela vår värld till en mer fredlig sådan. Jag är själv mycket aktiv i olika massmeditationer som hålls världen över, där vi jobbar med att skapa världsfred. Jag är övertygad om att vi kommer leva i fred inom 10 år.

Klicka på bilden för att se programmet.