I veckan har jag tillsammans med nio fantastiska kvinnor/gudinnor bott på Stockelycke vandrahem i Ombergs naturreservat. Där har vi njutit av naturen, badat i Vättern, vandrat barfota, besökt utsiktsplatser och kraftplatser. På kraftplatsen i Borggården genomförde vi en ceremoni för att balansera det gudomliga feminina och det gudomliga maskulina som var enormt kraftfullt.

 

 

Att vara i naturen är så välgörande för både kropp och själ. Det fick vi erfara när vi var på Omberg. Så när jag kom hem tänkte jag att jag fortsätter gå barfota i naturen, vilket jag gjort nu i helgen. I lördags morse spelade jag in en liten video om detta. Klicka på bilden nedan och lyssna.

Att gå barfota balanserar kroppen. Vi jorda oss med moder jord när vi går barfota och vi får ta del av hennes kärleksfulla energi.  Vi fick erfara på Omberg att andningen blev lättare när vi gick barfota upp för branta backar, jämfört med att ha skor på sig. Detta var en markant skillnad. Sen behöver vi ju träna upp fötterna för att de ska kunna klara att gå barfota, så ta det i din takt när du träna. Jag kände själv att jag fick träningsvärk på utsidan av mina underben efter att gått barfota under flera dagar.

En av kvinnorna berättade om sin kollega som hade skadat ryggen och inte kunde sitta ner. Hon åkte till Rügen i Tyskland för att vandra barfota i sanddynerna. Efter 5 dagar kom hon tillbaka och kunde sitta igen. När vi använder naturen som medicin läker kroppen.