Författaren Agneta Nyholm har forskat om vår kvinnohistoria och skrivit boken “Där mörker möter ljus – en resa i kvinnohistoria“. Hon skriver om en oerhörd mörk tid i vår historia där många kvinnor fick sätta livet till pga av att de hade en nära kontakt med moder jord, var ört kunniga och kunde hela. Lyssna på intervjun  med Agneta Nyholm som Zoia Zakariasdotter från Modiga människor gör. I intervjun nämnder Agneta en triologi som jag har länkat till längre ner i texten.

För att skapa ett samhälle i harmoni så behöver vi förstå vår historia, läka och ta tillbaka vår gudinnekraft.
Vi behöver komma ihåg vårt ursprung, hur viktig vår kontakt till moder jord och gudinnan är.
När vi gör detta så läker vi oss själva, våra relationer, vår sexualitet, våra barn och hela vårt samhälle.
På youtube kan du se en triologi som är viktig att se för att förstå vårt ursprung:

Del 1: Goddess remembered
Del 2: The burning times
Del 3: Full circle