Vill du göra något åt stressen på riktigt? Inte bara dämpa symtom och varva ner.

Följ då med mig på en underbar helg i vackra Bösarp, ca 1 mil från Trelleborg, där jag och Susanne Törnqvist håller en retreat tillsammans. Vi kommer att njuta av sköna promenader i naturen, bada i  SPA-bad, äta hälsosam mat, utöva yoga, avspänning och meditera. Vidare får du kunskap om hur vår kost påverkar vår stressnivå i kroppen. Hur vår stenåldershjärna fungerar och hur du på ett effektivt sätt kan använda den för att leva ett liv i balans.

Minska vardagsstressen – en retreat som ger återhämtning och kunskap om stressens ursprung

Datum: 15-17 November

Den här helgen ger dig både lugn, återhämtning och insikter samt kunskap om stressens orsaker. Under helgen får du hjälp att identifiera stressfaktorer, skapa rutiner, samt strategier för att leva mer balanserat och fridfullt.

Under den här helgen tittar vi på orsaken till stress, alltså inte bara hur vi kan lugna kroppen, utan vad vi kan göra för att leva mer fridfullt. Du får insikter om kostens betydelse, vetskap om meditationens enorma effekt. Du får lära dig hur hjärnan fungerar, hur kroppen kan bli programmerad av att stressa och hur man kan bryta dessa programmeringarna.

Yoga
Vi startar varje morgon med skön och avslappnande yoga, för att lättare komma in i kroppen. Att känna in och uppleva din kropp. Yogan förenar kropp och sinne, samt ger dig möjlighet att hitta lugn, varva ner och sträcka ut.

Mindfulness/meditation
Det ingår meditationer och en workshop i mindfulness, där du får kunskap om de enorma fördelarna mindfulness har på vår mentala förmåga, att lösa problem, hantera stress, reducerar emotionella negativa situationer och även hantera fysiska åkommor. Det ingår ett mindfulness kit med brainwave entrainment, en teknik som gör det lättare för hjärnan att komma ner i djupare frekvenser.

Avspänning och kroppsmedvetenhet
Vi kommer göra övningar som hjälper dig att lyssna på dig själv och till din kropp, där du genom små, enkla men precisa rörelser lär känna din kropp inifrån och ut. Rörelserna är utvecklade för att hjälpa kroppen att hitta tillbaka till de vanor och rörelsemönster som ger dig en mer balanserad kropp genom att stödja nervbanornas mer optimala rörelsemönster.

Stress och matens påverkan
Vi tittar närmare på hur maten kan stressa, påverka vårt humör och vår psykiska hälsa. Du får kunskap om hur blodsocker, insulin, adrenalin och kortisol hänger ihop och hur kroppen påverkas när de kommer i obalans. Dessutom reder vi ut varför sötsug uppstår och vad vi kan göra för att bli av med det.

Kraniosakral terapi
Samtliga deltagare erbjuds 20 min kraniosakral behandling, en behandlingsform som effektivt hjälper kroppen att komma ner i varv. Genom kraniosakral terapi kan man påverka det autonoma nervsystemet som styr över gasen och bromsen i kroppen, vilket är anledningen till att det brukar kännas väldigt avslappnande och återhämtande för stressade kroppar.

EFT & FBM
EFT & FBM är två fantastiska tekniker för att enkelt och effektivt reducera stress, oro och smärta, samt bryta begränsade präglingar. Under helgen kommer ni få uppleva en gruppsession i detta.

Plats: Bösarp, 1 mil norr om Trelleborg

Datum: 15 – 17/11, incheckning kl. 15

Pris: 3 950 kr inklusive helpension, böckerna/ljudfilerna “Mindfulfitness – Nå dina mål genom självsuggestion“, “Mindfulness med theta” och en personlig kraniosakral behandling av Susanne. Vill du bo i enkelrum är priset 4 950 kr.

Möjlighet till samåkning från Halmstad. Max antal deltagare 10 personer

Preliminärt schema 

Fredag 
15.00 Incheckning med fika
Yoga
Middag
Föreläsning/workshop

Lördag
Morgonyoga
Frukost
Föreläsning/workshop
Lunch
Föreläsning/workshop
Fika
Avspänning – kroppskännedom
Middag
Föreläsning/Workshop

Söndag
Morgonyoga
Frukost
Föreläsning/workshop
Lunch
Föreläsning/workshop
Fika
17.00 Hemresa

 

Referens från retreaten 2019

“Tusen tack för en helt fantastiskt helg. Yoga, meditation, föreläsningar, mat, samtal – allt i en alldeles underbar blandning. Som balsam för själen och ett klarare sinne. En helg jag bär med mig i både hjärna och hjärta. Tack fina du och tack till alla andra tjejer som var med och gjorde helgen magisk. Kram Anna”

“Tack för en helt underbar helg, så mycket klokskap, så härliga yogapass, så underbar natur med får, hästar, rådjur och hundar, så mycket god mat och så dessa mysiga tjejer som var med! Jag kommer njuta av tankarna på denna helg väldigt länge. Tänk vad klok jag också ska bli när jag gått igenom all information och ännu ett tack för recept och foton. Stor varm kram Birgitta”

 

Referens från retreaten 2018

“Tack för en underbar helg! 
Fin uppläggning med yoga, meditation och workshop. Det var så lagom av allt! Och maten var helt underbar. Detta är verkligen semester för mig. Tack fina du! Kram Anette”

Susanne Törnqvist är friskvårdsterapeut som föreläser, coachar och håller kurser på temat matens koppling till vår psykiska och fysiska hälsa. Hennes föreläsningar handlar bl.a. om hur man med matens hjälp kan påverka stress och psykiska ohälsa, bli av med sötsug och hantera sockerberoende. Hon jobbar också med kraniosakral terapi.

Madeleine Magnusson, yoga- och meditationslärare, coachar och håller kurser/föreläser inom relationer, livsstil och hälsa. Hur vi genom att förändra vårt mindset kan nå våra mål.