• Behöver du varva ner?
  • Vill uppleva större klarhet?
  • Få tillgång till nya kreativa idéer?
  • Uppleva flow?
  • Skapa en bättre hälsa?

Vi står inför många utmaningar i livet, vilket många gånger kan bli stressande och påfrestande. Genom att hitta redskap för att handskas med dessa situationer, fattar vi inte bara kloka och visa beslut utan vi ökar också vårt eget välbefinnande. När du dagligen använder mindfulness blir du medveten om din egen potential och använder ditt inre ledarskap för att komma vidare i livet och mår bra på vägen.

Mindfulness är ett fantastiskt redskap för att öka din egen potential. Men många gånger kan det vara svårt att utöva mindfulness. Det krävs tålamod, uthållighet och tid. Nu finns ett enklare sätt att få samma effekt, nämligen “Brainwave Entrainment”.

Din hjärna består av 100 miljarder hjärnceller, och varje cell pratar med varandra genom att använda små frekvenser av energi som man kan mäta i EEG (electroencephalografy). Denna frekvens är som en signatur av ditt sinnelag. Vi har olika namn för varje frekvens exempelvis beta, alfa, theta, delta.

Just nu är du alert och medveten, så du befinner dig antagligen i beta frekvensen som har en räckvidd på 12-30 Hz. När du sover befinner du dig i delta, som har en räckvidd på 0-4 Hz.

Forskarna känner till den exakta meditations frekvensen. Det har de lärt sig genom att observera zenmunkar när de mediterar. Ju mer avancerad mindfulness meditation, desto djupare hjärnvågsfrekvens, medan du kan hålla dig vaken och medveten. Problemet är att det tar år av träning för att få tillgång till dessa djupare tillstånd när du mediterar. Du kommer antigen att finna det för svårt att stilla ditt sinne, eller så somnar du. Och det är nu “brainwave entrainment” kommer in i bilden.

Hur fungerar brainwave entrainment?
Tänk att du slår till en stämgaffel som du håller i ena handen, och i din andra hand håller du en annan stämgaffel. Vad händer? Jo den andra stämgaffel börjar vibrerar i samma frekvens som den första. Detsamma händer i vår hjärna. Den leker “vi följer ledaren”. När du exponerar hjärnan för en speciell frekvens, kommer din hjärna att börja följa och kopiera den frekvensen. Det är detta fenomen som forskarna kallar för brainwave entrainment

Det är nu det blir riktigt spännande, du kommer ihåg att lägre frekvens kopplas till djupare mindfulness meditation och vi vet att hjärnan följer frekvensen som den exponeras för. Genom att du lyssnar på ljudfiler med lägre frekvens kopierar hjärnan det och du upplever en djupare meditation – utan ansträngning!

Jag har producerat en mindfulness skiva med theta vågor. Skivan består av två spår, en med en guidad övning på 20 minuter, samtidigt som du i bakgrunden hör dessa djupare frekvenser av theta vågor. Ett spår med enbart theta ljudet. Samt att det ingår ett dokument som förklarar de olika hjärnvågorna och de enorma fördelarna med mindfulness.

Theta frekvens har följande fördelar:

  • ökar ditt visionära seende, du ser fler valmöjligheter
  • ökar kreativiteten, problemlösning
  • bättre minne, lättare inlärning
  • reducerar stress, läker emotionella trauman

Vill du beställa Mindfulness/meditationsskivan?

  • CD-format 350 kr + 55 kr i porto
  • Mp3-format 300 kr

Genom att antingen sätta in pengar på mitt bankgiro: 335-1236 eller swish: 0730-80 83 83, samt maila mig dina uppgifter så skickar jag dig CD´n eller mp3 filen så fort pengarna kommit in på kontot. Tack på förhand!


FormatProvlyssna på ljudfilen. Obs! det är bättre ljud i originalet, här har jag spelat in ljudet från min iphone.