• Önskar du att du kunde handskas bättre med din vardag?
  • Kunna stanna upp och vara mer här och nu, vara mer mindful?
  • Göra något som gynnar din hälsa och ditt välmående.
  • Reducera stress och smärta i din kropp?
  • Vill du vinna tid genom att bli mer kreativ och en bättre problemlösare?

 

Torsdagen den 4/10 startar jag höstens mindfulness kurs. Där dyker vi djupare ner i vetenskapen och du får lära dig effektiva meditationer, som ger kraftfulla resultat!

 

Tid: Torsdag kl. 19-20.30 från den 4/10  & 8 gånger framåt.

Pris:  2 500 kr (företag + moms) inklusive material + cd/ljudfil för alla 8 gånger. Går att delbetala.

I en forskningsstudie från Harvards Universitet, 2008, där 39 personer deltog, fick 20 personer praktisera meditation, yoga, qigong eller bön och 19 personer tillhörde kontrollgruppen (alltså inte gjorde något av ovanstående). Efter 8 veckor visade resultatet att de som praktiserat meditation, yoga, qigong eller bön hade aktiverat 874 gener för hälsa och stängt av 687 gener för ohälsa. I kontrollgruppen visades ingen förändring i generna. Genom att lära sig meditera skapar du mer hälsa i ditt liv.

Jag har hämtat inspiration och kunskap till kursen från bland annat dr. Joe Dispenza. Han har skrivit flera böcker i ämnet och jag har gått tre av hans kurser och nu senast en 7-dagars advanced workshop där vi mediterade 6-8 timmar/dag.

Vidare hämtar jag kunskap från dr. Richard Davidson, dr. Walter Orsika, Elaine Fox, Geshe Michael Roach, Michael A. Singer, Thich Nhat Hanh, Ola Schenström och Jon Kabat Zinn.

I det dagliga livet är det många situationer som kan få oss ur balans. Det kan vara utmaningar på jobbet, relationen hemma, ekonomiskt och hälsomässigt. Vidare ska vi också vara uppkopplade, anträffbara 24/7, effektiva och produktiva, vilket ställer till det för oss.

Tyvärr har vår hjärna inte hunnit med att utvecklas i samma takt som vårt samhälle. Vår hjärna är fortfarande kvar i stenåldern och reagerar på samma sätt som då. Detta gör att många upplever ett större stresspåslag och mindre möjlighet till återhämtning. Detta gör också att många blir utbrända och vet inte hur de ska hitta balans i vardagen med alla måsten.

Mindfulness är ett fantastiskt verktyg för att hjälpa hjärnan och hjärtat att komma i balans. För när hjärnan och hjärtat är i balans så är resten av kroppen också det. Detta är något som kallas för hjärtkoherens, och något jag kommer att lära ut i kursen.

Mindfulnesskursen ger dig effektiva verktyg för att handskas med livets utmaningar. I kursen ingår mitt mindfulnesskit med brainwave entrainment, en teknik som gör det lätt att få hjärnan att komma ner i djupare frekvenser.  Det ingår också boken mindfulfitness + cd/mp3, tekniker för att bli mer medveten om din egen potential, samt att du kommer få lära dig Tong-Len meditation från tibetanska buddhisten och affärsmannen Gesche Micheal Roach, som skrivit boken Diamantskäraren. Tong-Len meditation är ett kraftfullt redskap för att hjälpa nära och kära släppa fysisk och psykisk smärta.

Kursen passar både för dig som är van att meditera och för dig som aldrig testat detta tidigare. Hjärtligt välkommen <3.

Mindfulness gör oss lyckliga

Referens från tidigare mindfulness kurs:

“Jag vill ofta att det mesta i livet ska ske med fart, vilket inte alltid är optimalt. I mina möten med Madeleine där hon med stor ödmjukhet och gedigen kunskap lotsat mig så att jag genom att fokusera på rätt saker i rätt tid fått nya möjligheter att möta varje dag på bästa sätt. Det är jag tacksam för”. –  Elisabeth Nejdegård

 

”Tack Madeleine för din föreläsning för oss i Stiftelsen Credo och för våra familjehem. Din föreläsning gav oss alla något att använda själva och även ett verktyg för att hjälpa de som är placerade i våra familjehem med. Reflektionerna från familjehemmen på din föreläsning har varit så positiva, de var nöjda. Din föreläsning blev ett mycket bra avslut på vår utbildningshelg. Återigen ett stort tack. Själv har jag lyssnat varje morgon på mindfulness cd´n sedan jag fick den och märker en skillnad inom mig, fantastiskt! ”

– Karin Westerberg-Engvall, Familjehemskonsulent Stiftelsen Credo